на живо

Петър Величков: Възможно е да се проведат два конгреса (ВИДЕО)

Съдът иска изборът на нов президент на БФС да бъде на 12 октомври, а БФС - на 18 март 2022 г.

Членът на екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, не изключи възможността да има два конгреса за избиране на нов президент на БФС в рамките на няколко месеца. 

По-рано днес Софийски градски съд (СГС) уважи подписката на Бербатов и 1/3 от клубовете и реши конгресът да бъде на 12 октомври. Малко по-късно обаче Изпълнителният комитет на БФС гласува той да се проведе на 18 март 2022 г.

"Може да има два конгреса. Съдът би трябвало да се е произнесъл и извънредният конгрес трябва да бъде организиран от БФС. Предното заседание не беше легитимно свикано. Необходимо беше моето присъствие там, за да може да бъде свикан този конгрес на 18 март. Днес аз гласувах против поради причината, че има вече свикан конгрес и той трябва да се проведе на 12 октомври тази година. Според мен ще се проведе този конгрес, който вече е насрочен. Съдбата на следващия конгрес не мога да кажа каква ще е. Това решение на съда узаконява волята на футболните клубове, които искаха да има конгрес", коментира Величков пред журналистите след излизането си от сградата на БФС в кв. Бояна.

За момента не е ясно какво следва след решенията на СГС и Изпълкома на БФС и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.