на живо

Петър Занев лекува усложнения след коронавирус

Футболистът вече е дал отрицателна проба за COVID-19

Lap.bg

Капитанът на ЦСКА Петър Занев е преборил коронавируса, но все още се лекува, тъй като има усложнения заради заразата. Това зави той пред "Тема спорт".

"Червените" обявиха, че Занев е дал положителна проба за COVID-19 в началото на септември. Две седмици по-късно той продължава да не тренира със съотборниците си.

"Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома. Пробата ми е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Имам усложнения – някакво петънце на белите дробове и начален стадии на бронхопневмония от пет дни", разкри 34-годишният защитник.

Той разказа че се лекува с антибиотици и инхалации и е в постоянен контакт с лекарските щабове на ЦСКА и националния отбор.

"Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой – почивка, антибиотици, лечение. Мога да дам личен съвет на боледуващите от коронавирус, че между седмия и десетия ден трябва да се направи скенер на белите дробове, за да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или за да се вземат някакви адекватни мерки навреме", разказа Занев.

Другият му съотборник с COVID-19 - Ахмед Ахмедов, е дал отрицателна проба. При него заболяването е преминало леко и той ще може да се включи в тренировките на "червените" през следващата седмица.