на живо

Петър Занев пред bTV: В Лига Европа защитаваме името си, клуба и държавата (ВИДЕО)

"Мачовете с "Клуж" и "Рома" са изключително важни за нас"

Петър Занев пред bTV: В Лига Европа защитаваме името си, клуба и държавата (ВИДЕО)

Капитанът на ЦСКА Петър Занев заяви, че мачовете с "Клуж" и "Рома" са изключително важни за играчите на "армейците", въпреки че тимът загуби шансове за продължаване към елиминациите на Лига Европа. В тези двубои футболистите на вицешампиона ще защитават името си, клуба и държавата.

Утре "червените" гостуват на "Клуж" в преследване на първи успех в турнира за сезона. До момента ЦСКА има една спечелена точка - срещу "Рома" в Рим (0:0).

"Дори и когато играеш срещу "Ботев" Ихтиман, без да ги обиждам момчетата, трябва да си концентриран и мотивиран да покажеш най-доброто от себе си. А какво да говорим, когато играеш в Лига Европа. Стигнал си до този етап и трябва да си защитаваш първо името, после клуба, както и държавата. Този мач и като цяло следващият с "Рома" са изключително важни за нашия отбор и за нас като футболисти. Защото трябва да се представим по най-добрия начин за нас самите и за имиджа на клуба.", започна опитният защитник.

Снимка: Lap.bg

"Силно се надявам, че ще изиграем един добър мач. Нашият отбор още в квалификациите, а след това и в някои мачове от групите на Лига Европа, показа, че има качествата. Въпросът е, че допускахме тактически грешки, които ни костваха трите точки."

"Първото нещо, което ми идва в главата, е, че трябва да бъдем много внимателни на статични положения, защото мача в София го загубихме точно заради тази наша слабост. Прави ми впечатление, че в "Клуж" разчитат на по-директния футбол, не трябва да им оставяме свободни пространства. Трябва да се стараем да ги държим по-далеч от нашата врата."

"Със сигурност ще има импулс в играта им заради треньорската рокада, но трябва да гледаме себе си, зависи ние как ще се представим.", допълни Занев.

Снимка: Lap.bg