на живо

Петев: Винаги съм харесвал отбора на Босна и Херцеговина (ВИДЕО)

Новият селекционер на футболния тим на балканската страна ще бъде представен официално през следващата седмица

БГНЕС

Ивайло Петев не си е помислял да се отказва от възможността да стане селекционер на Босна и Херцеговина и винаги е симпатизирал на футболния тим от балканската страна. 

Това разкри той в едно от първите си интервюта на новия пост. Пред балканското подразделение на "Ал Джазира" Петев говори от дома си в Ловеч.

"Това е голяма чест и удоволствие за мен. Това е ангажимент, който няма да бъде лесен, но знам, че Босна и Херцеговина има много добри играчи. Сигурен съм, че с всички сили ще опитаме да постигнем успех. Не съм си помислял да оттеглям своята кандидатура. Когато се срещнахме за първи път, разбрахме, че имаме една и съща цел с хората от Футболния съюз. Интересува ме единствено отборът, футболистите и успехът на терена. Нищо друго", заяви той.

На поста Петев заменя Душан Баевич, който не успя да класира тима за европейското първенство. Босна и Херцеговина игра на бараж, но загуби след дузпи от Северна Ирландия.

Снимка: БГНЕС

"Последните 5 мача бях много близо. Даже последните 10. Винаги съм харесвал отбора на Босна и Херцеговина. Тук имам близки приятели. Гледах последните 12 мача на тима, гледах баража. Жалко, че Босна и Херцеговина загуби. Но мога да кажа, че много добре познавам повечето играчи", категоричен е Петев.

Той разкри и какви ще са първите му задачи начело на тима.

Снимка: gnkdinamo.hr

"Първата ми задача е да разбера защо се случи провалът през миналата година. Може би ще е трудно, но това е първата ми главна цел. След това ще започнем да работим върху това да има разлика още в първия мач, който ни очаква – във Финландия на 24 март. Трябва да говорим с футболистите като мъж с мъж. Трябва и да определим точно какво трябва да се направи на терена. Атмосферата ще върнем с резултати, но това зависи от нас. За мен са важни отборът, футболистите и това, което се вижда на терена", заяви той.

Петев е бивш селекционер на националния тим на България в периода 2014-2016 г. Той беше треньор на "Лудогорец" (2010-2013 г.), "Динамо" Загреб (2016-2017 г.), а за последно работи в полския "Ягелония". Специалистът е бил начело и на тимове от Кипър и Саудитска Арабия. През 2013 г. за няколко часа бе наставник и на "Левски", но бързо си тръгна, след като бе съблечен от феновете на пресконференцията при представянето му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очаква се представянето му пред босненските журналисти да бъде организирано през следващата седмица.