на живо

Петев започна с равенство в "Омония" (ВИДЕО)

Тимът на българския треньор направи 2:2 с "Етникос"

Ивайло Петев дебютира с равенство 2:2 начело на кипърския "Омония" Никозия при гостуването на "Етникос" Ахна в 16-ия кръг на кипърското първенство.

Отборът можеше и да стигне до победата, но Мат Дарбишър. В 56-ата минута съдията отсъди дузпа за събаряне на Лопеш от Арестис, а Дарбишър не успя да вкара за 2:3 и да донесе победата на гостите.

Петев, както и българските му помощници Алекси Желязков и Любомир Шейтанов, подписаха договор до края на сезона. Българският вратар Николай Михайлов пък се обвърза за година и половина и днес беше в групата с тима, но остана на трибуните.

И четирите гола в мача паднаха преди почивката, като между 30-ата и 34-ата минута бяха вкарани три гола. Домакините, които са на последното 14-о място, вече имат 6 точки след това равенство. Едуардо Пинцели откри резултата за "Етникос в 12-ата минута, а Рафаел Лопеш след пас на английския голмайстор Мат Дербишър изравни в 30-ата. Андрей Енеску изведе домакините напред отново в 32-ата, но в 34-ата Димитрис Христофи изравни за 2:2.

Българските защитници на домакините Филип Филипов и Борислав Стойчев се появиха на терена през второто полувреме. Филипов влезе за "Етникос" в 60-ата минута на мястото на грузинеца Кипиани, а Стойчев зае мястото на Хаджиарос на почивката.

През втората част дойде и пропускът от бялата точка за "Омония", което остави равенството 2:2 до края. Грандът от Никозия има 20 точки от 15 мача, но продължава да заема 8-ото място. Докса е на 6-а позиция с 22. "Етникос" е последен с 6 точки.

Ето какво сподели Ивайло Петев след дебюта си:

Тагове: