на живо

Петима футболисти на "Локомотив" Пловдив с коронавирус

От пловдивската полиция потвърдиха пред bTV

Lap.bg

Петима са заразените с коронавирус играчи на "Локомотив" Пловдив, потвърдиха пред bTV от местната полиция. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и клубът засега отказват коментар.

По-рано тази сутрин собственикът на "железничарите" Христо Крушарски отказа да потвърди информацията за заразени свои футболисти. Изнервен от въпросите, той заяви в типичния си стил, че е болен от COVID-19 и сее зараза, след което затвори телефона.

Впоследствие стана ясно, че трима от играчите са със симптоми - Илко Пиргов, Бирсент Карагерен и Кенан Муслимович. Те са били тествани в 09:30 ч. тази сутрин, чакат се резултатите.

Всичко това се случва само ден преди "Локомотив" да посрещне ЦСКА в мач от предпоследния кръг на Първа лига. По програма "железничарите" имат и гостуване на "Левски" през уикенда, с което завършват кампанията.

Междувременно директорът на ОД МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев разпореди на началниците на РУ в областта да се срещнат с кметовете на общини и да им обяснят, че масови събития не трябва повече да се организират.

В началото на седмицата носителят на Купата на България показа трофея на стотиците свои фенове, събрали се пред сградата на общината в центъра на града.

Въпреки призивите за спазване на мерките срещу коронавируса и носенето на маски, екзалтираните привърженици на "Локомотив" не стояха на дистанция един от друг.

Тагове: