на живо

"Петли" или "Дяволи" ще пеят на финала в Русия?

Франция и Белгия излизат един срещу друг в първа битка от полуфиналите

Reuters

Финал преди финала, фаворит срещу фаворита, "петли", готови да изкълват съперника и "дяволи", заострили щиковете си... В Санкт Петербург ще бъде горещо!

Когато залогът е толкова голям, като достигането на финал на световното първенство по футбол, всички сили трябва да са налични. 

Най-интересните моменти около срещата пък ще разискваме в нашата рубрика "На къс пас".

Снимка: Reuters

Франция играе пестелив, но доста ефективен футбол. "Петлите" полетяха още в груповата фаза, когато постигнаха нужното, но не изумиха с разгромни резултати и много голове. След това обаче показаха класа, побеждавайки Аржентина с Лионел Меси и Уругвай без голмайстора Единсон Кавани

Основен принос за доброто представяне на тима има онзи тийнейджър, който изумява света и прилича на костенурка-нинджа - Килиан Мбапе. Младокът като че ли цял живот е играл в мачове от световни първенства, а тръпката от дебюта му с националната фланелка изобщо не личи.

Снимка: Reuters

Белгия пък премина като валяк през съперниците си в груповата фаза, за да се стигне до драмата с Япония. Гол в последната секунда прати "червените дяволи" на четвъртфинал, където майсторите на шоколада се разправиха набързо с един от малкото останали фаворити за титлата - Бразилия.

Селекционерът Роберто Мартинес има сплотен тим и няма загуба в цели 24 поредни мача. Дори в напрегнати ситуации той винаги има коз в ръкава си - доказа го срещу "самурайте" с влизането на Маруан Фелайни и Насер Шадли

Снимка: Reuters

Двата тима се познават добре. Целите и очакванията обаче са различни. "Петлите" имат самочувствие на световни шампиони от 1998 г., на оцелелите фаворити в Русия. Белгийците никога не са играли на финал, но и никога не са били толкова настойчиво посочвани, че са достойни за тази чест. 

Всичко ще се реши днес! Франция и Белгия обещават шоу!

stat