на живо

Петричев: Съдията се извини на "Славия" за "човешката грешка" (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на "Лудогорец" обясни защо Стойчо Стоев вече не е треньор на тима

Петричев: Съдията се извини на "Славия" за "човешката грешка" (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев, обясни, че незадоволителното представяне на тима е причината за уволнението на треньора Стойчо Стоев. След равенството със "Славия" Петричев обяви новината пред медиите, а в реванша с "Марибор" от плейофите за влизане в групите на Лига Европа "орлите" ще бъдат водени от досегашните помощници Станислав Генчев и Здравко Здравков.

"След мача проведохме разговор със собствениците и решението е, че Стойчо Стоев вече не е треньор на "Лудогорец". В предстоящия важен мач, който до голяма степен ще определи сезона за нас, отборът ще бъде воден от Станислав Генчев и Здравко Здравков. Ще разговаряме по-детайлно с тях. Двубоят със "Славия" не е причината за отстраняването на Стоев, а повода. В последно време нито на собствениците, нито на феновете, нито на всички хора, които обичат "Лудогорец" се нрави играта на тима", заяви Петричев.

Снимка: Lap.bg

Според него скъпата лятна селекция не оправдава очакванията: "През слабия пролетен полусезон взехме решение да стартираме ударно обновяването. Бяха привлечени доста футболисти, които са избрани единодушно и от треньорския щаб, и от скаутското ни звено, и от ръководството. Те обаче се представят под очакваното и очевидно е нужна промяна в това отношение. За съжаление това е доста неприятен момент, тъй като предстои реванша срещу "Марибор". Нямаме водени разговори с други треньори. Предстои да вземем тежки решения", каза Петричев.

По отношение на спорните съдийски отсъждания в мача, той заяви: "Съжалявам за червения картон, който получи този млад, талантлив вратар на "Славия", защото червеният картон предупредели какво ще се случи през второто полувреме. Този червен картон не беше по вкуса на "Лудогорец", защото ние знаехме какво ще се случи."

Снимка: Lap.bg

"Съдийските грешки бяха и в наш ущърб, отмениха ни чист гол. Ние за пореден път сме потърпевши от съдийството, но нашите проблеми са на друго място. Не е хубаво да ги търсим в съдийските решения, а трябва да се концентрираме в нашите проблеми, защото е очевидно, че ги имаме."

Снимка: Lap.bg

"Главният съдия се извини на "Славия". Аз бях в тунела на полувремето, той се извини на играчите на "Славия", като каза, че е допуснал лична, човешка грешка. Всеки човек може да сбърка, почтено е, когато се извиниш. В този смисъл мисля, че е една достойна постъпка на Стефан Апостолов, но резултатът е факт", добави Петричев.