на живо

Петричев: Феърплеят е в ущърб на "Лудогорец" (ВИДЕО)

Шампионите не са доволни от съдийството срещу ЦСКА

Петричев: Феърплеят е в ущърб на "Лудогорец" (ВИДЕО)

Ако това е феърплеят, за който си говорихме в началото на първенството, то той е в ущърб на "Лудогорец", категоричен бе изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев след равенството 0:0 като домакин на ЦСКА.

Преди началото на сезона премиерът Бойко Борисов привика на среща собствениците на "Левски", ЦСКА и "Лудогорец", за да гарантира феърплея в родния шампионат. След дербито от петия кръг обаче "орлите" имаха претенции за грешки на съдията и неотсъдена дузпа заради опасна игра на Раул Албентоса срещу Клаудиу Кешеру в края на мача.

"Много рядко си позволяваме да коментираме съдиите, но се посъветвахме с колегите. Възнамеряваме да пуснем жалба от клуба, защото във втори пореден мач не отсъждат чиста дузпа за "Лудогорец". Ако това е феърплеят от началото на първенството, то той е в ущърб на "Лудогорец". Не само за ситуацията, в която трябваше да ни се свири дузпа. В съблекалнята момчетата казаха, че има още няколко нарушения, за които е трябвало да има червен картон за футболист на ЦСКА", каза изпълнителният директор на шампионите след края на мача.

"Изпуснахме трите точки, почти бях сигурен, че ще победим. Като зрител мисля, че мачът беше хубав и интересен и затвърждава възходящата тенденция, в която се намира "Лудогорец". Започваме да напипваме верния ритъм. Необходимо е още време, знам, че не показваме лицето, което нашите фенове искат", добави Петричев.

Треньорът на разградчани Стойчо Стоев също има претенции към съдийството. Той определи опасния удар на Албентоса като "каратистки".