на живо

Петричев: Сърбите пяха, а ние играхме!

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев с емоционален коментар след триумфа на "Мала Маракана"

Lap.bg

Изпълнителния директор на "Лудогорец" Ангел Петричев остана доволен от представянето на своя тим при победата с 4:2 като гост на „Цървена звезда“ в мач реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

„Орлите“ си осигуриха място в плейофите за влизане в групите на турнира, а Петричев не можеше да скрие щастието си.

В същотото време тоой обаче изрази и разочарованието си от отношението на западните ни съседи не само към отбора, но и към българските фенове,  дошли да гледат своите любимци в Белград.

„При заминаването обещах един луд мач. Радвам се, че се получи такъв. По-важното обаче е, че победихме по един категоричен начин.", каза Петричев след мача.

"Въпреки множеството пропагандни и неприятни писания, някои дори по адрес на хора от клуба, ние демонстрирахме нашето лице. Това, което вие и друг път сте го виждали - на един отбор, който не се отказва и до последно се бори за успеха. Да, имаше момент, в който той можеше да ни се изплъзне, но в крайна сметка видяхте, че адът на “Мала Маракана” не е толкова страшен. Те пяха, ние играхме”

„Не се ядосах толкова от бомбичките пред хотела снощи, колкото от факта, че днес продаваха по 5 евро чаша вода на нашите фенове. Те не са богати хора, пропътували са това дълго разстояние и не заслужават такова отношение. Не е нормално това. От "Цървена звезда" трябва добре да се замислят. Чуха се и много лоши неща по адрес на България, затова се радвам, че защитихме честта на родината."

"Първата голяма крачка я направихме, когато станахме шампиони. Сега направихме втора голяма стъпка, остава плейофа. Да се надяваме, че всички заедно ще пътуваме отново за двубоите от груповата фаза на Шампионската лига”, добави изпълнителния директор на „Лудогорец“.