на живо

Пике отнесе 4 мача наказание (ВИДЕО)

Защитникът няма да играе срещу Атлетик Билбао, Малага, Атлетико Мадрид и Леванте

Защитникът на Барселона Жерар Пике ще трябва да изтърпи наказание от 4 мача зарaди невъздържаното си поведение по време на мача реванш за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао, игран в каталунската столица. Срещата завърши 1:1 (4:0 за Атлетик в първата среща), което далеч не беше достатъчно за домакините да спечелят трофея.

Малко след началото на второто полувреме на „Камп Ноу” Пике беше изгонен с директен червен картон от главния съдия на срещата Карлос Веласко Карбайо. Причина за това решение е острият език, който е използвал защитникът срещу страничния рефер заради несвирена засада.

„В 55-ата минута играчът с №3 (бел. ред. – номерът на Пике в Барселона) беше изгонен поради следната причина: викане срещу асистент рефера.” Пише в доклада си Карлос Карбайо, като добавя и конкретни думи на Пике, засягащи майката на помощник съдията.

Вчера бранителят се извини заради високия тон, който е държал, но настоя, че не е обиждал. Испанската футболна федерация обаче твърди, че разполага с видео доказателства, че Пике е псувал.

Мачовете, в които защитникът няма да вземе участие, са: гостуване на Атлетик Билбао, домакинство на Малага, гостуване на Атлетико Мадрид и домакинство на Леванте.