на живо

Пилотът, катастрофирал в Абу Даби: Получавам и смъртни заплахи

Николас Латифи стана причина решителният старт във Формула 1 да бъде рестартиран

Instagram

Пилотът на "Уилямс" Николас Латифи заяви, че е получавал смъртни заплахи заради последния старт от сезон 2021 г. във Формула 1. Малко преди края на състезанието в Абу Даби канадецът катастрофира. Това наложи рестарт, след който Макс Верстапен от "Ред Бул" изпревари Люис Хамилтън от "Мерцедес" и стана шампион за първи път в кариерата си.

"Получих хиляди съобщения и в социалните мрежи, а и през други канали. Има страшно много, които ме подкрепят. Но има и такива, които просто ме изумяват. Да, не съм изненадан, предвид света, в който живеем. Но се стига до смъртни заплахи, а това е леко шокиращо. Не искам някакво специално внимание, просто опитвам да кажа на хората какво е усещането. Да използваш социалните медии за атака и заплахи е просто ужасно. Усещам го с пълна сила. Нещата са извън границите на нормалното, далеч, далеч извън тях", заяви Латифи. 

Той е категоричен, че няма как да убеди всички любители на Формула 1, че катастрофата, която реши съдбата на титлата, не е била умишлена. 

Именно заплахите на тази тема са го накарали да си вземе почивка от социалните мрежи след края на сезона. 

Латифи завърши на 7-мо място в крайното класиране при пилотите. Верстапен стана шампион за първи път, а Хамилтън не успя да подобри постижението на легендарния Михаел Шумахер. И двамата имат по 7 трофея.