на живо

"Пирин" Благоевград отново издига кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

Той трябва да се впусне в нова битка на 18 март

Lap.bg

Футболният "Пирин" Благоевград ще издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. Това обяви в своя профил в социалните мрежи кметът на града Илко Стоянов. 

Изборният конгрес трябва да се състои на 18 март.

"Българският футбол се нуждае от промяна и успешно бъдеще, затова както и на предишния конгрес, ОФК "Пирин" Благоевград отново издига кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Считам, че това е една последователна, естествена и логична позиция!
Благоевград обича "Пирин"!
Благоевград обича футбола!
Благоевград обича честната игра!

Нека пожелаем успех на Димитър Бербатов и българския футбол на 18 март", написа Илко Стоянов.

Бербатов ще получи подкрепата още на "Кариана", "Пирин" Гоце Делчев, "Спартак" София, "Победа 2013", "Дреновец", "Балкан" Белоградчик, "Черногорец" и "Балкан" Варвара. 

Снимка: Lap.bg

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм", "Фулъм" и "Монако" ще влезе в битката за президентския пост за втори път. В края на миналата година той беше подкрепен още от ЦСКА и "Берое".

На 12 октомври 2021 г. беше гласувано на поста да остане Борислав Михайлов. Той беше преизбран с 241 гласа срещу 230 за Бербатов.

Тогава инициаторът на извънредния конгрес оспори резултатите. 

Снимка: Lap.bg

От БФС вече бяха назначили датата 18 март за избиране на президент. Тогава приключва петият мандат на Михайлов. 

Екипът на Бербатов внесе нова подписка за свикване на конгрес, на което от централата отговориха, че вече има дата и събитието ще премине по установения дневен ред, в който присъства точка за избор на президент. Кандидатът обаче се усъмни, че това ще се случи.