на живо

"Пирин" Благоевград праща автобуса си в помощ на бежанците от Украйна (ВИДЕО)

Инициативата е на собственика Пол Белогур

"Пирин" Благоевград праща автобуса си в помощ на бежанците от Украйна (ВИДЕО)

Автобусът на футболния "Пирин" Благоевград ще пътува до Украйна и ще бъде предоставен в помощ на бежанците от страната. От клуба са изпратили запитване до министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска. 

"Орлетата" предоставят автобуса за превоз до там на хуманитарна помощ, а от Украйна в него ще могат да се возят бежанци. 

Инициатор на помощта е собственикът Пол Белогур. 

"Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик - Vermont News & Media. От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората", казва той пред изданието "Brattleboro Reformer".

Снимка: Lap.bg

В своята позиция на сайта от "Пирин" призоваха и другите клубове у нас да се включат с помощ за бежанците след началото на военните удари на Русия срещу Украйна. 

До момента се смята, че близо 1,5 млн. украинци са напуснали страната си. 

Тагове:

пирин Украйна