на живо

Пирин и Ботев не се победиха

Тодор Неделев с първи гол след завръщането си в българския футбол

Пирин (Благоевград) и Ботев (Пловдив) завършиха 2:2 в последния мач от 22-рия кръг на "А" футболната ни група.
Първото полувреме завърши без голове, като опасните моменти и пред двамата вратари бяха сравнително малко. В самия край на полувремето полузащитникът на "канарчетата" Лъчезар Балтанов отправи опасен удар, но топката мина край страничната греда на вратата на домакините.

Първи до гола стигната футболистите на Ботев. В 51-та минута Лъчезар Балтанов проби по десния фланг, освободи се от защитник на домакините и подаде на Тодор Неделев, който от десетина метра с удар с левия крак по тревата изпрати топката в мрежата на Красимир Костов. Това е първият гол на Тодор Неделев след завръщането му в Ботев от германския Майнц 05.

В 66-та минута домакините изравниха, като в основата на гола бяха влезлите през второто полувреме Тони Тасев и Маркиньос. Тони Тасев центрира от фаул от десния фланг и бразилецът с български паспорт и бивш български национал Маркиньос през куп от играчи насочи топката неспасяемо с глава в мрежата на Виктор Голас - 1:1.

В 90-та минута Игор Ощипко стреля с левия си крак от свободен удар, вратарят на домакините Красимир Костов изби топката, но тя попадна в резервата Наско Милев и той от няколко метра направи резултата 2:1 за Ботев. Това е първи гол на 20-годишния Наско Милев в "А" група.

В продължението на мача, домакините изравниха по идентичен начин: бразилецът Маркиньос стреля от свободен удар, вратарят на "канарчетата" Виктор Голас успя да избие топката, но тя попадна в Александър Дюлгеров и той изравни от непосредствена близост - 2:2.