на живо

Пирин пак не победи, но спъна претендент за титлата

Вижте кой от лидерите не спечели в Благоевград

БГНЕС

Пирин (Благоевград) и Литекс завършиха 1:1 в мач от 14-я кръг на родното футболно първенство. "Орлетата" бяха много близо до първата си победа за сезона, водейки до последните 20 минути на двубоя, но не успяха да удържат преднината си и записаха едва пета точка в своя актив. За гостите от Ловеч, които са сред основните претенденти за титлата, това е второ поредно равенство. В предишния кръг "оранжевите" завършиха 0:0 с друг от тимовете в долната част на таблицата - Локомотив (Пловдив).

Литекс стигна до точката на стадион "Христо Ботев" с гол на резервата Бьорн Йонсен. Той се появи в игра в 64' и десет по-късно отбеляза четвъртото си попадение за кампанията. Преди това резултатът бе открит от Александър Башлиев. В 32' той центрира в наказателното поле с 40-метрово подаване, което обаче се превърна в голов удар, след като Винисиус Баривиера сгреши и топката мина покрай него.

Така за втори път през сезона Литекс срещна проблеми със съпротивата на Пирин, след като през август "оранжевите" надиграха благоевградчани с минималното 1:0. 

Ловчанлии имат само една победа в последните си пет шампионатни срещи и преди изиграването на всички срещи от кръга заемат второ място в класирането с 24 точки, колкото има и шампионът Лудогорец. Левски е лидер с 25.

Пирин остава на последната десета позиция, изоставайки с 10 точки от спасителното осмо място, което се заема от Ботев (Пловдив).