на живо

С мисъл за Първа лига: "Пирин" ще се подготвя в Сандански

Отборът от Благоевград започва втората част от зимната си подготовка

Футболният тим на "Пирин" Благоевград ще продължи зимната си подготовка в Сандански. Днес (24 януари) "орлетата" заминаха за близкия град, където ще провеждат тренировки и ще играят контроли.

Ръководството на тима се надява по този начин "Пирин" да се приближи до постигането на основаната си цел - участие в елита на българския футбол през сезон 2021/2022. В момента отборът дели първо място във втория ешалон с "Локомотив" София.

"Основната задача в Сандански е да съберем отбора на едно място. Да са заедно така 10 дни и да работят точно и конкретно за предстоящия първи мач в първенството", заяви мениджърът на тима Уорън Фийни.

"Доволен съм. Това е предсезонна подготовка. Важно е физическото натоварване. В тези мачове винаги е приятно да биеш, но не това е най-важното", добави той.

С тима заминаха и четирите нови попълнения на "Пирин" - Орлин Старокин, който за последно игра в "Левски", Венцислав Бенгюзов, който пристигна от "Славия", Андон Гущеров, който носеше фланелката на ЦСКА 1948, и вратарят Димитър Шейтанов.

 

В началото на подготовката "Пирин" постигна две победи в Благоевград - срещу "Марек" с 5:1 и срещу "Царско село" с 1:0.

В Сандански "орлетата" ще останат до 2 февруари, а първата им контрола ще е срещу ЦСКА на 29 януари.

В първия мач след паузата "Пирин" приема "Хебър" Пазарджик.