на живо

"Пирин": Измислената дузпа предреши мача с "Левски"

Благоевградчани излязоха с официална декларация по повод съдийството на Валентин Железов

Lap.bg

Ръководството на "Пирин" Благоевград излезе с официална декларация по повод съдийството на рефера Валентин Железов на мача с "Левски", спечелен с 3:0 от "сините". "Орлетата" са възмутени от отсъжданията в срещата на "Герена" и дадената дузпа в полза на домакините.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса.

"Декларация от ръководството, треньорите и футболистите на ОФК "Пирин" ЕООД Благоевград, 
на вниманието на всички медии и Съдийската комисия към БФС. 

Уважаеми колеги, ръководители и привърженици на футбола, 

Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада по време на двубоя от 19-ия кръг на Първа лига между "Левски" и "Пирин". 

ОФК "Пирин" рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но вчерашният двубой бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за ОФК "Пирин" и отсъждане на абсурдна дузпа в полза на домакините. 

Преди година, в подобен сценарий, се озовахме при гостуване на "Нефтохимик" в Бургас. Тогава ние чинно подадохме жалба до Съдийската комисия на БФС, а впоследствие ни бе отговорено, че "да", има дузпа за "Пирин" при резултат 0:0, но бидейки пропусната от главния рефер, това не е предрешило крайния изход от двубоя (загубен впоследствие). Е, за нас една измислена дузпа вчера предреши крайния изход и искаме последствия.

Бихме искали да обърнем внимание чрез тази декларация на цялостната ситуация, а именно с цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата. 

Уважаеми колеги, апелираме още Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, в това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите. 

С уважение, 
ОФК "Пирин" ЕООД Благоевград."