на живо

Пирло: В договора на Роналдо няма забрана да бъде сменян (ВИДЕО)

"Имаме важен мач в събота и му обясних, че трябва да почива", заяви треньорът на "Ювентус"

Пирло: В договора на Роналдо няма забрана да бъде сменян (ВИДЕО)

Треньорът на "Ювентус" Андреа Пирло защити решението си да смени Кристиано Роналдо в 76' на първото полуфинално дерби с "Интер" за Купата на Италия, спечелено от "Старата госпожа" с 2:1. Португалската суперзвезда отбеляза и двете попадения за "Ювентус", но не остана доволен, че трябваше да напусне терена около четвърт час преди края, за сметка на Алваро Мората.

След срещата раздразненият от журналистическите въпроси Пирло заяви, че в договора на Роналдо няма клауза, забраняваща той да бъде сменян.

Снимка: Getty Images

"Не е заложено в контракта му. Той знае отлично, че е важен за нас, но се нуждае от глътка въздух, за да е във върхова форма. Доказва го с играта си, въпреки критиките, които понася. Нямаше как да се представи по-добре.", коментира Пирло.

"Казах му, че се нуждае от почивка, тъй като в събота ни предстои още един тежък мач. При него се натрупаха подобни двубои, така че малко почивка ще му се отрази добре."

"Ювентус" приема "Рома" в събота (6 февруари) в дербито от 21-ия кръг на Серия "А".

Във вторник (9 февруари) торинци са домакини и на "Интер" в реванша от полуфиналите за Купата на Италия - мач, който можете да гледате пряко по RING от 21:45 ч.

Снимка: Getty Images