на живо

Пиронкова и Томова на корта в Ню Йорк във вторник

Двете започват участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис

Instagram

Двете български тенисистки, които ще участват на Откритото първенство на САЩ - Цветана Пиронкова и Виктория Томова, ще изиграят първите си мачове в Ню Йорк по едно и също време. Те ще излязат на корта във вторник (1 септември) от 18:00 ч. българско време.

Пиронкова взе решение да се включи в надпреварата от Големия шлем след 3-годишна пауза заради раждането на сина си Александър. Тя се възползва от възможността да "замрази" мястото си в световната ранглиста. Пиронкова ще се изправи срещу Людмила Самсонова от Русия. Мачът им е първи от програмата на корт номер 15, което означава, че ще започне в 18:00 ч. българско време.

Снимка: Getty Images

За последно Пиронкова игра в професионален тенис мач на 6 юли 2017 г., когато загуби от Каролине Вожняцки във втория кръг на "Уимбълдън".

Другата ни представителка в турнира - Виктория Томова, ще играе срещу представителката на САЩ Аманда Анисимова. Тяхната среща също е първа в програмата, но на корт номер 17, а началния час е 18:00 ч. българско време.

Снимка: Lap.bg

Вече е ясна и програмата на мъжете. Григор Димитров ще играе срещу американеца Томи Пол, а мачът им ще се състои в ранните часове на 2 септември.