на живо

Пиронкова: Имам болки, но се надявам да съм готова за следващия мач (ВИДЕО)

"Неочаквано е, че се класирах за осминафиналите. Супер щастлива съм."

Пиронкова: Имам болки, но се надявам да съм готова за следващия мач (ВИДЕО)

Цветана Пиронкова заяви, че е била изненадана от класирането си за осминафиналите на US Open след тригодишно отсъствие заради майчинство. Бившата ни първа ракета сподели, че има различни болки след снощния успех с 2:0 сета над Дона Векич (Хърватия), но се надява да е готова за следващия си мач.

Утре родната тенисистка се изправя срещу французойката Ализе Корне и ще опита да подобри най-доброто си представяне в US Open.

"Чувствам се страхотно. Беше труден мач, макар че резултатът до голяма степен не го показва. Първият сет бе доста оспорван, особено около 4:4. Няколко точки го решиха и се радвам, че успях да взема сета. След това във втория също имаше редица важни моменти. Бях настойчива и това ми се отплати... Невероятно е, че се класирах за осминафиналите. Разбира се, беше неочаквано, но аз съм просто супер щастлива.", сподели Пиронкова.

Снимка: Getty Images

"Имам болки тук и там. Днес също се появиха нови. Но терапевтите тук са страхотни, както във всички турнири на WTA... Физиотерапевтите на WTA и масажистите са просто страхотни. Те ми помагат много с всичко."

"Преминах през много масажи, през възстановителни процедури и опитвам да подготвя тялото си по възможно най-добрия начин. Имам един ден, за да го сторя. Надявам се, че ще съм готова за следващия мач"

 
 
 
View this post on Instagram

Sunday in May#love #family #home

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Пиронкова призна, че постоянно говори с членовете на семейството си, включително със своя син Александър, който е на 2 години.

"Те също са много щастливи. Може би не са толкова изненадани, колкото мен – така предполагам. Това казват. Споделиха, че знаят, че го имам в себе си. Най-вероятно не очаквахме да се случи толкова скоро, но чувството е страхотно."

Пловдивчанката се изказа ласкаво за следващата си съперничка в Ню Йорк: "Ализе е голям боец. Винаги се бори до последната точка."