на живо

Пиронкова изравни срещу Радванска след обрат. Дъждът отново прекъсна мача

Впечатляваща игра на българката днес, въпреки лошото време във френската столица

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова реализира важен обрат във втория сет на 1/8-финала на "Ролан Гарос" срещу втората в световната ранглиста Агниешка Радванска. 

Двубоят между тях започна в неделя, но беше прекъснат, заради лошите метеорологични условия при 6:2, 3:0 за Радванска. Доиграването на мача беше предвидено първо за понеделник, а след това за днес. 

В днешния ден за около половин час игра 102-рата в ранглистата Пиронкова сломи съперничката си, взимайки цели 6 поредни гейма и спечелвайки сета с 6:3.

Решителният трети сет е отложен за момента, заради дъждовното време в Париж. Вчера заради дъжд бяха отменени всички мачове за деня от Откритото първенство на Франция, включително и срещата между българката и полякината.


През тази година наградният фонд на турнира от Големия шлем сочи, че шампионът както при мъжете, така и при жените ще получи 2 млн. евро, финалиститите и в двете схеми - по 1 млн. евро, а полуфиналистите в надпреварата ще си тръгнат с по 500 000 евро. 

При евентуална победа в 1/8-финала срещу Радванска и достигане до 1/4-финал Цветана Пиронкова ще прибере от "Ролан Гарос" минимум 294 000 евро. При отпадане в тази фаза на турнира пловдивчанката ще спечели 173 000 евро от наградния фонд.