на живо

Пиронкова попадна в основната схема на US Open

Година след голямото си завръщане на корта именно в Ню Йорк

Най-добрата българска тенисистка - Цветана Пиронкова, попадна в основната схема на US Open. Това стана ясно, след като организаторите обявиха предварителния списък с участничките. В него първата ни ракета е предпоследна на база позицията си в ранкинга.

Благодарение на 103-ото място в света, Пиронкова ще започне от първия кръг на турнира. Откакто се завърна след тригодишно отсъствие поради майчинство българката за първи път пропуска квалификациите на "мейджър" турнир. US Open e последната надпревара от Големия шлем за годината.

Пиронкова осъществи голямото си завръщане на корта именно в Ню Йорк преди година, когато стигна до четвъртфиналите и бе елиминирана от бившата №1 в света Серина Уилямс.

След Пиронкова в списъка за тазгодишното издание е единствено италианката Сара Ерани, а 117-ата позиция на втората ни ракета Виктория Томова означава, че освен ако не получи покана от организаторите, тя ще трябва да участва в пресявките. В момента Томова е 13-а резерва на US Open.

При мъжете прогресът на Димитър Кузманов му осигури място в квалификациите, докато най-добрият български тенисист - Григор Димитров, е сред поставените.