на живо

Пиронкова преклони глава пред фурията Гоф

Българката взе само 3 гейма и отпадна от надпреварата в Чарстън

Getty Images

Цветана Пиронкова отпадна от тенис турнира в Чарстън, след като загуби в първия кръг от 17-годишната американка Коко Гоф. Пловдивчанката така и не успя да намери верен подход в срещата и записа поражение с 3:6, 0:6. 

Двубоят продължи час и 13 минути, а още в началото се видя, че Пиронкова изпитва трудности срещу Гоф. Българката губеше с 0:4, след това се мобилизира и върна единия пробив. Гоф обаче не изпусна инициативата и затвори сета. Във втората част американката беше безапелационна. 

За последно Пиронкова губи сет на 0 през 2016 г., когато отпадна от Аника Бек от Германия на турнира в Линц. През 2017 г. българката си взе почивка, за да може да роди сина си Александър, а към професионалния тенис се завърна в край на 2020 г., достигайки четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ. Тя получи право да участва в основната схема на турнира в Чарлстън, след като редица фаворитки се отказаха.

Пиронкова внимателно подбира турнирите, на които се изявява. Тя ще се завърне в Европа, където предстоят няколко надпревари на червени кортове.

Снимка: Getty Images

Коко Гоф пък ще играе във втори кръг на надпреварата в Чарстън срещу Людмила Самсонова, която се справи с Нао Хибино от Япония в два сета - 6:2, 6:1.