на живо

Пиронкова, Серина и световната №1 участват в турнир, предшестващ Australian Open

Надпреварата от WTA 500 започва на 31 януари (неделя)

Най-добрата родна тенисистка - Цветана Пиронкова, ще участва в турнира Yarra Valley Classic между 31 януари и 6 февруари. Надпреварата е една от двете в категория WTA 500, предшестващи Australian Open.

Водачка в схемата е световната №1 Ашли Барти, а под №2 в поставена действащата шампионка на Australian Open София Кенин. В списъка с участничките попада и Серина Уилямс, както и още звезди като Петра Квитова, Гарбине Мугуруса и Каролина Плишкова.

Пиронкова стигна до основната схема в Мелбърн след три убедителни победи в квалификациите, провели се в Дубай. Тя спечели с 2:0 сета срещу японката Киока Окамура, 2:1 сета срещу южнокорейката На-Лае Хан и 2:0 сета срещу рускинята Маргарита Гаспарян. В пресявките българката загуби само 16 гейма.

Първата ни ракета имаше късмет, тъй като в нейния полет за Австралия нямаше положителни проби за коронавирус. Така тя получи възможност да тренира на корта и във фитнеса по 5 часа дневно и по време на задължителната двуседмична карантина.

Барти и Уилямс ще участват в демонстративен турнир в Аделаида преди да отлетят за Мелбърн. Свеътовната №1 не е била на корта от февруари миналата година, когато отпадна от турнира в Катар след поражение от Петра Квитова.

Последният турнир за Уилямс през миналия сезон бе този в Париж. Там американката трябваше да се изправи срещу Пиронкова във втория кръг, но се отказа поради контузия.