на живо

Пиронкова в битка за втори полуфинал през годината

Най-добрата ни състезателка среща Карин Кнап

БГНЕС

Цветана Пиронкова ще играе днес в мач за място на полуфиналите на турнира в австрийския град Линц. 23-годишната пловдивчанка ще срещне Карин Кнап, която преодоля втория кръг след отказване на съперничката й Магдалена Рибарикова от Словакия.

Пиронкова също се класира за ¼ финалите без игра, след като поставената под номер 1 Южени Бушар се отказа заради контузия.

Пиронкова има две победи в двата си мача с Кнап, една от които на тазгодишния US Open през август, а третият двубой помежду им е днес от 15.00 часа.

Въпреки по-добрите показатели на българката в директните мачове, букмейкърите определиха италианката за фаворит. Залози за успех на Кнап се приемат при коефициенти между 1.57 и 1.67, а на Пиронкова - между 2.10 и 2.20.

Ако спечели двубоя, Пиронкова ще се класира за деветия си полуфинал в турнирите на WTA. Тя загуби първите си седем, преди в началото на тази година в Сидни да победи Петра Квитова и впоследствие да спечели първата си титла.

За последно българката игра два полуфинала в турнирите на WTA в рамите на един сезон през 2005 г., когато стигна финалната четворка в Палермо и Истанбул.