на живо

Плъхове за Куртоа на "Уанда Метрополитано"

Феновете на "Атлетико" Мадрид са бесни на бившия си вратар

Reuters

Под дъжд от плюшени... плъхове. Така премина дербито на Мадрид между "Реал" и "Атлетико" за вратаря на "белите" Тибо Куртоа. Белгиецът бе на мушката на привържениците по трибуните на "Уанда Метрополитано" не заради добри спасявания, а заради свои изказвания по адрес на треньора Диего Симеоне от преди повече от месец.

Тогава той заяви, че специалистът на резервната скамейка на "дюшекчиите" често прави популистки нападки към "Реал" с цел да се хареса на феновете. Тогава Симеоне се изказа остро срещу избора на Лука Модрич за победител в класацията за Златната топка и пренебрегването на нападателя на "Атлетико" Антоан Гризман.

Въпреки неприятната изненада за Куртоа, той успя да помогне на своя тим да победи с 3:1 в градското дерби. 

Доскоро Куртоа бе любимец на феновете на "Атлетико". Той игра в тима в периода 2011-2014 г. и взе участие в 111 мача. Това му осигури и специална плоча на новопостроения стадион "Уанда Метрополитано". Преди мача тя бе надраскана от недоволни привърженици и се превърна в първата осквернена.

Снимка: Reuters

"Бях спокоен. Не съм видял плочата, а и такива неща не ме интересуват. Мисля само за футбол. Много уважавам "Атлетико", а и хората в клуба изпитват същото към мен. По улиците срещнах фенове на "Атлетико", които ми пожелаха успех. Но съм наясно, че това е дерби, а в тези мачове емоциите са по-особени", коментира след мача Куртоа.