на живо

Пламен Илиев: "Лудогорец" беше най-доброто решение за мен (ВИДЕО)

Възстановяването на вратаря след контузия върви по-бързо от очакваното

След 4 успешни години, прекарани зад граница, един от любимите вратари на феновете на футбола у нас се завърна. Бивш страж и капитан на „Левски”, името на Пламен Илиев не веднъж или два пъти беше свързвано със „сините”. Титулярният вратар на националния отбор на България обаче избра за следваща футболна дестинация – „Лудогорец”.

"Лудогорец" определено беше най-доброто решение за мен. Наистина съм щастлив, че ме потърсиха и съм в този клуб. Бях приет доста добре. С българите се познавам, също с румънците, тъй като от годините в Румъния научих езика, те също ме приеха доста добре. Общо взето всички в клуба ме приеха много добре", заяви Пламен Илиев пред bTV.

След като през 2015 г. напуска „Левски”, Пламен Илиев се завърна на стадион "Георги Аспарухов" 4 години по-късно. Този път обаче не носи „синята” фланелка, а брани вратата на "Лудогорец" в първия мач между двата отбора от пролетния дял, завършил с победа с 2:0 за разградчани.

Снимка: Lap.bg

"Срещата премина напълно нормално за мен, не е имало провокации нито от феновете, нито от моя страна. Аз се завърнах за първи път на "Герена". Не бях стъпвал близо 4 години там. Всичко премина нормално, нямаше проблеми. Смятам, че "Лудогорец" превъзхожда останалите отбори. Това какви са проблемите в "Левски" – те си ги знаят най-добре. Имат ново ръководство, със сигурност се правят планове за бъдещето, но те си ги знаят, аз не мога да влизам в подробности, а и не е моя работа да коментирам друг отбор. Гледам да си върша работата в "Лудогорец", за мен това е най-важно", заяви Илиев.

Той може да изиграе ключова роля в постигането на единствената цел през "орлите" този сезон - спечелването на осма поредна титла на България. Въпреки треньорските рокади от началото на годината, разградчани не се отказват от поредния си успех. В момента начело на тима е Стойчо Стоев. Двамата с Илиев работиха заедно за кратко и при "сините".

"Той е изключително уравновесен и спокоен човек. Внася, според мен, необходимото спокойствие в клуба. В това отношение не смятам, че се е променил толкова много през годините, откакто работихме заедно в "Левски", каза вратарят.

На старта на квалификациите за европейското първенство през 2020 г. Пламен Илиев получи контузия, която възпрепятства участието му в мачовете с Черна Гора и Косово.

"Правим всичко възможно по силите си да се завърна, колкото се може по-скоро. Всичко върви нормално, даже по-бързо от очакваното", оптимист е Илиев.

В неделя (14 април) "Лудогорец" отново гостува на "Левски". Победата ще е важна за разградчани, които бранят първата си позиция в класирането, но от началото на плейофите записаха две нулеви равенства.

"Треньорите ще си извадят нужните поуки и ще ги споделят с футболистите в следващите лагери, надявам се да бъда сред тях. Ще кажат къде да си били грешките в тези два мача и да съумеем да ги изчистих в предстоящите двубои", категоричен е Илиев.