на живо

Пламен Константинов: 3 победи? Неочаквани, но възможни

"Качеството ще е по-добро, усилията трябва да са повече", каза селекционерът на

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по волейбол - Пламен Константинов, заяви, че не е невъзможно "лъвовете" да постигнат три победи във втората фаза на световното първенство. Той предупреди, че това ще се случи трудно, а първият мач срещу Иран в петък (21 септември) ще бъде показателен за цялостното представяне на отбора.

България попадна в софийската група за втория етап от шампионата. Съперници на тима ще бъдат САЩ, Иран и Канада, а мачовете ще се играят в "Арена Армеец".

"Ако направим три победи, ще е над очакванията на всички, но не е невъзможно. Това им казах на момчетата - че им липсва малко вяра. Те в тази формация не са играли на големи първенства и може би им липсва вяра един към друг в някои по-тежки моменти. Казах им, че не можеш да спечелиш мач само срещу отбор, срещу който не вярваш, че можеш да спечелиш. Това е и най-сигурният начин да загубиш. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове", заяви Константинов. 

Той заяви, че е доволен от играта на избраниците си във Варна, където отборът записа 3 победи и 2 загуби. 

"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", пожела си той.

За следващата фаза на шампионата се класират само първите отбори от четирите групи, както и двата най-добри втори. С актива си от 3 победи и 2 загуби България започва в новата група от третата позиция.