на живо

Пламен Константинов и "Локомотив" - без фенове, но с тяхната любов

И волейболното първенство в Русия спира

Instagram

Бившият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов и играчите на "Локомотив" Новосибирск зарадваха своите привърженици не само с победа над "Зенит" Санкт Петербург с 3:1 в първата полуфинална среща за Купата на ЦЕВ, но и с... аплодисменти. 

Въпреки че играха пред празни трибуни в спортен комплекс "Север", Константинов и неговите волейболисти посветиха успеха си на верните привърженици и дълго след края на мача аплодираха в тишината.

Снимка: Instagram

Те поздравиха въображаемата публика, като впоследствие споделиха, че усещат подкрепата на феновете, които са пред екраните на.... телевизори и компютри и ги призовават да останат вкъщи до момента, в който отново ще преживяват заедно емоциите от играта. 

Снимка: Instagram

Срещата между "Локомотив" и "Зенит" беше една от последните преди и волейболът в Русия да спре за неопределено време заради разпространението на коронавируса. Тези мерки вече прекъснаха местните шампионати по футбол и баскетбол.

Днес (20 март) от руската федерация официално взе решение да отложи оставащите мачове от шампионата. Плеойфите след редовния сезон при мъжете трябваше да се изиграят през април.

Решението идва, след като беше оповестен първият случай на COVID-19 и във волейбола. Френската звезда на "Зенит" Казан Ървин Нгапет, който е и съотборник на българския национал Цветан Соколов, съобщи, че тестът му е положителен. 29-годишният посрещач е бил приет в инфекциозната болница в Казан във вторник, след като се е почувствал зле и сам е потърсил медицинска помощ. Преди това той е пътувал до родината си.

bTV призовава: останете си вкъщи!