на живо

Пламен Константинов остава треньор на волейболистите

Рокада на селекционерския пост не се предвижда поне до 2018 г.

bTV

Пламен Константинов остава начело на мъжкия национален отбор. Тимът ни едва спаси мястото си в Световната лига, но рокада не се предвижда, поне до 2018 г.

Днес нашите се завърнаха от турнето си в САЩ. В Далас те записаха единствената си победа, след осем поредни загуби в турнира.

"Аз съм се разбрал миналата година за договор до 2018 и съм го подписал. Уговорката ни е, разбира се, като има клубен отбор, да се намали тежестта върху бюджета на федерацията", заяви Константинов.

Треньорът не е изненадан от колебливото представяне на тима:

"Идеята е да се готвим за Световното първенство 2018 година. Не виждам голяма изненада от това, че сме изиграли някои колебливи мачове. Трябва да кажа, че според мен до някаква степен не трябва да се търси чак такава вина в състезателите. Може би от мотивационна гледна точка има какво да се иска. Аз има казах преди последния мач, че е хубаво да вземем пример от сърбите. Как от тях никой не отказва на националния отбор, никой не иска да почива и всички гонят най-добро представяне в лигата".

Константинов допълни, че трудната ни програма и "външни фактори", които влияят лошо на тима са попречили за едно по-добро представяне.