на живо

Пламен Константинов: Русия ни надигра по всички показатели. Съжалявам за публиката

"Повярвайте ни, не ни е леко", каза капитанът Виктор Йосифов

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че загубата на "лъвовете" от Русия е дошла закономерно и неговите възпитаници не са имали с какво да се противопоставят на съперниците си.

"Нека сме реалисти – днес Русия ни надигра по всички показатели. Надигра ни и физически. С това, което показахме, нямаме аргументи срещу такава игра. Не че не са искали момчетата, просто говорим за друга височина и друга класа откъм представяне. Руснаците играха феноменално днес. Не че ние сме били толкова слаби, но просто те бяха действително феноменални", каза Константинов.

Той изрази съжалението си, че не отборът не успя да зарадва българската публика с победа.

"Според мен българският фен и любител много-много не обича да ходи на мач, ако ще губи. Иска да печели и за това и ние трябва да ги дръпнем с някоя победа, с някоя хубава игра, за да дойдат да ни подкрепят и да има повече вяра. Това зависи и от нас. В крайна сметка си мисля, че българите обичат волейбола. Подкрепата е по-важна, когато има някакви проблеми и спадове. Тези момчета имат нужда от подкрепа, не ги винете прекалено много, защото са дошли да играят за страната си. Могат да отидат и да си почиват, но играят. Дори само за това заслужават подкрепата", каза още той.

Капитанът на тима Виктор Йосифов бе категоричен, че всички играчи са приели тежко трите загуби.

"В точково отношение беше по-слаб турнир, след като в Китай записахме победи. Може би трябва да има и малко разочарование. И ние не искаме да губим. Повярвайте ни, и на нас не ни е леко. Опитваме се, правим каквото можем, играем, но това е положението. Надяваме се полека лека да излезем от тази ситуация и да спечелим някои от следващите мачове", каза той след мача с Русия.

Теодор Салпаров пък апелира за по-малко критики към играчите и заяви, че на световното първенство през септември тимът ще изглежда по различен начин.

"Гледаме напред в другите турнири, имаме нашите си шансове. Заедно сме месец и половина, а целта крайната е да не изпаднем и да се представим на много добро ниво пред вас и феновете на Световното първенство, защото след три месеца и половина ще играем по много по-различен начин. И сега не играем лошо. Хубавото е, че сме един отбор, треньорът дава наставления всички да играем. За това апелирам за по-малко критики", каза либерото.

За "лъвовете" следва пореден турнир от Лигата на нациите. Те заминаха за Япония тази сутрин.