на живо

Пламен Константинов: Съдията нямаше понятие от волейбол (ВИДЕО)

"Загубихме заслужено", каза селекционерът на националния отбор след мача с Канада

FIVB

Селекционерът на националния отбор по волейбол - Пламен Константинов, не скри разочарованието си от представянето на своите играчи по време на мача от Световната лига срещу Канада във Варна, който "лъвовете" загубиха с 1:3. Той обаче не пропусна да отправи критики и към съдийската бригада, която на моменти взимаше доста спорни решения.

"Този съдия няма понятие от волейбол, ние го знаем. Това е поредния път, в който той се явява, и друг път ни е свирил във Варна и е било същото. Докарват ни едни измислени съдийски бригади, които си нямат понятие, но да не търсим там спасението. Независимо от съдиите, имахме възможности, които трябваше да решим, а не ги решихме", каза Константинов и добави:

"Имахме прекалено много възможности и първия и втория гейм, но не взехме нито една в края и в такива ситуации просто губиш. Това е истината. Имаше ситуации, и то поредици, които просто не си ги взехме. В края на всички завързани геймове не решихме нито една топка и от там заслужено загубихме. Това е очевидното за днешния мач. Това е. Трябва да се научим".

Той заяви, че възпитаниците му ще излязат крайно мотивирани в мача срещу Бразилия на 11 юни. Българският тим не е побеждавал олимпийските шампиони повече от 10 години.

"Въпросът е да видим как сме със здравословното състояние, защото Скримов получи мускулен проблем отзад, Гошко Братоев получи в четвъртия гейм схващане. Трябваше да го извадим, за да се опитаме да го върнем в края на гейма. Така, че ще се съобразяваме с тях. На Розалин просто му е пречерняло при приземяването, нищо страшно", разясни той.