на живо

Пламен Константинов се върна на игрището за европейското в Полша (ГАЛЕРИЯ)

Селекционерът влезе в ролята на разпределител преди мача с Испания

Пламен Константинов отново на игрището. Не, българският щаб не е прибегнал до крайни мерки в преследване на първа победа от европейското първенство. Бившият капитан на "лъвовете" и настоящ треньор се включи активно в тренировката на отбора преди втория мач от груповата фаза на турнира в Полша.

Константинов стана разпределител за кратко, за да помогне на нападателите в тима да усъвършенстват атаката си. Специалистът последно носеше фланелката на "Ираклис" Солун, но сложи край на активната си кариера като състезател през 2009 г.

Снимка: Facebook

Днес неговите избраници излизат на терена срещу европейският шампион от 2007 г. Испания. "Лъвовете" преследват първа победа в шампионата на Стария континент, след като загубиха от Русия с 0:3 на старта.

В понеделник пък е последният мач от груповата фаза на състезанието. България ще се изправи срещу европейския вицешампион от миналото издание на шампионата - Словения.

Първите 3 отбора в групата се класират напред. Първият директно продължава към четвъртфиналите, останалите ще трябва да играят мачове с класиралите си на същите места в група "А".