на живо

Константинов: Трябва да подобрим сервиса, за да имаме шансове (ВИДЕО)

Теодор Салпаров: Важното е, че взехме 2 победи от 3 мача

Lap.bg

След близо 20-часов полет у нас се завърнаха волейболните национали. Момчетата на Пламен Константинов записаха две победи и една загуба в първия турнир от Лигата на нациите в Китай. 

"Изпълнихме задачата си, можеше да се гони нещо срещу американците, но според мен те бяха по-подготвени и стояха малко по-добре от нас и като че ли целият мач се реши в сервис - посрещане. Доволен съм и от резултатите, и от влагането. Имаме си и проблемите, но ще ги изчистваме, надявам се по един-два в следващите мачове. Ако това става на всеки турнир, ще бъде добре. Първият ни проблем е взаимодействието между разпределителите и нападателите. Имаме драстични спадове и възходи - от 30% атака на 70% в единия и следващия гейм, това нещо трябва да се поизчисти. Трябва да подобрим и сервиса, тъй като имаме и други слабости, трябва да ги прикриваме със сервиса. Ще гоним мач за мач, не се знае с какви състави ще дойдат другите отбори и оттам вече ще преценяваме кой за какво е дошъл. Ще видим Сърбия и Русия с какви състави ще дойдат. Знам, че Русия имат проблеми и ще пристигнат без някои ключови играчи", каза селекционерът на тима Пламен Константинов при кацането в София.

Той обясни, че сериозни проблеми с физическото състояние на волейболистите му няма, единствено някои са с леки болежки.

"Трябва да добавим нещо, за да се справим с по-класни тимове като Русия и Сърбия, може и сегашното ниво да не стига, затова разчитам най-вече на сервиса да подобрим. Вкарваме ли го, можем да победим и двата състава", добави Константинов.

"Важното е, че направихме 2 победи от 3 мача. Това ни дава самочувствие за домашния турнир. Ще се опитаме да вземем още 2 победи. Хубавото е, че всичко момчета играха страхотно, на много високо ниво. Затова победихме Китай и Аржентина. Сега ще се опитаме да победим Австралия и със сигурност ще се борим срещу другите два отбора - Сърбия и Русия. Побеждавали сме ги, но реално в момента те са по-добри от нас", добави либерото Теодор Салпаров.

Този уикенд "лъвовете" ще са домакини на втория турнир от надпреварата. Мачовете ще се проведат от 1 до 3 юни в зала "Арена Армеец", а съперници на България са отборите на Сърбия, Русия и Австралия.