на живо

Пламен Константинов: Трябва ни по-добра психика и бием всички

"В ключовите моменти бяхме по-добре организирани", оцени селекционерът на националите след победата над Словения

cev.lu

Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже - Пламен Константинов, остана доволен от представянето на тима в последния мач от груповата фаза на европейското първенство срещу Словения и заяви, че "лъвовете" имат възможност да победят всеки един от предстоящите им претенденти до финала.

"Мисля, че сме физически подготвени да играем мачове ден след ден. Трябва ни по-добър манталитет и можем да бием всеки участник на европейското първенство", категоричен беше Константинов след успеха.

Националите постигнаха две победи с по 3:0 над Испания и Словения и загуба от Русия със същия резултат в груповата фаза. Това им осигури второ място в групата и среща с Финландия на плейофите за участие на четвъртфинал.

"В този турнир няма липса на изненади. Част сме от европейското първенство и трябва да играем добре. Спомнете си успеха на словенците преди две години. Затова се радвам особено много за победата. Играхме добре, тактиката ни беше добре, имахме и добър блок, защото разчетохме играта на словенския разпределител. Бяхме по-добре организирани в ключовете моменти от мача. Натиснахме съперниците си със силни сервис", каза още Константинов след последната победа пред сайта на европейската федерация.

Мачът България - Финландия е в сряда (30 август).