на живо

Пламен Марков: Плащаме сериозни суми, а "Армията" не е "Олд Трафорд"

"Барса" се раздели с Неймар. За нас също няма да е проблем да пуснем някоя от звездите си, обяви спортният директор

Lap.bg

Ръководството на ЦСКА плаща сериозни суми, за да може да ползва стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това обяви спортният директор на клуба Пламен Марков и изрази надежда, че отборът ще продължи да играе на съоръжението в "Борисовата градина" и след очаквания търг за имотите, който Министерството на младежта и спорта ще проведе.

"В най-скоро време ще бъде обявен търг от Министерство на младежта и спорта за базите. И тогава ние като основен претендент ще се включим, за да ги получим при преференциални условия. ЦСКА е единственият клуб, който плаща месечен наем за базите си. Това са сериозни суми. А ние не плащаме наем за "Олд Трафорд". Всички виждате в какво състояние са базите преди реконструкцията. Надяваме се този наем да бъде в реални измерения, това имам предвид под "преференциални условия". Защото ние сме в неблагоприятна ситуация в това отношение в сравнение с нашите съперници от София. Надявам се въпросът да бъде по-скоро разрешен", коментира Марков.

Първодивизионният ЦСКА сключи договор с Министерството на спорта за ползване на спортните бази, след като ПФК ЦСКА АД фалира. Интерес към терените проявява и аматьорският ЦСКА 1948. 

Марков не изключи през зимния трансферен прозорец "червените" да се разделят с някои от звездите на тима, но гарантира, че това няма да окаже голямо влияние върху представянето на отбора.

"След като "Барселона" се раздели с Неймар, няма да е проблем и ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си, стига да има подходяща оферта. Има още време до отваряне на трансферния прозорец и ние се интересуваме от състезатели, които са по възможностите на клуба и от които треньорът има нужда на някои постове", каза той.

ЦСКА продължава битката за титлата, въпреки изоставането си на 5 точки от лидера "Лудогорец". "Даваме си сметка, че изоставаме от лидера в класирането, но оставаме уверени и в никакъв случай не отписваме сезона. Има още много мачове до края на първенството. На този етап изоставаме, но имаме цел да спечелим титлата и продължаваме да я преследваме", коментира Марков.