на живо

Пламен Марков за стадиона: Очаквам строителните дейности да започнат напролет

Изпълнителният директор на ЦСКА призова за търпение

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков разкри, че очаква строителните дейности по реконструкцията на ст. "Българска армия" да започнат в края на пролетта. Той призова за търпение. Марков говори пред медиите във Военния клуб, където днес ОСК ЦСКА отбеляза 30 години от полуфинала срещу "Барселона" за Купата на националните купи (КНК).

"Не мога да кажа нови и важни неща, свързани със стадиона. В момента се работи по един проект, свързан с тази основна реконструкция на стадион "Българска армия". Когато този проект бъде одобрен, по него работят няколко архитекти, ще бъде внесен в различните институции. Това е процедура, която трае един дълъг период от време, тя не зависи от ръководството на ЦСКА. Трябва да се заредим с търпение във времето, за да може да мине тази цялата процедура. Предполагам, че в края на пролетта евентуално може да се пристъпи към някакви строителни дейности", каза Марков.

"За голямо съжаление, честваме събития от нашата история. ЦСКА не прави изключение. Преди няколко години стоеше въпросът дали да съществуваме, благодарение на нашите собственици ние в момента нямаме задължения, това е важно. Желаем да виждаме водещ ЦСКА, създаваме база за развитието на нашия клуб - не може без хубав стадион и добра база да създадем професионален отбор. Не може да нямаме стадион, а да имаме отбор, който да играе в Шампионската лига... ЦСКА един ден ще се върне и ще бъде отново най-важният фактор в България, а и в Европа", коментира изпълнителният директор на "армейците".

Тагове: