на живо

Планът "Суперлига" се възражда с летен приятелски турнир

"Реал" Мадрид, "Барселона" и "Ювентус" продължават да си сътрудничат

"Реал" Мадрид, "Барселона" и "Ювентус" планират летен приятелски турнир в САЩ. Трите клуба, които все още не са се отказали от идеята за европейска Суперлига, продължават да си сътрудничат. Според авторитетния американски ESPN, триото е отправило покана към "Милан" за участие в серия от контролни срещи това лято.

Все едно не е ясно къде ще се проведат двубоите, но най-вероятната локация е Западното крайбрежие на Щатите. Няколко града вече са проявили интерес да бъдат домакини, привлечени от възможността да приемат испанското Ел Класико.

"Реал", "Барселона" и "Ювентус" търсят начини за увеличаване на приходите си заради финансовите загуби от 2020 г. насам, причинени от пандемията с коронавирус.

Преди появата на COVID-19 трите гранда на Стария континент редовно правеха летни турнета в САЩ. "Реал" участва в International Champions Cup през 2016, 2017, 2018 и 2019 г., "Барселона" през 2017, 2018 и 2019 г., а "Ювентус" през 2017 и 2018 г.

През 2017-а "Реал" и "Барселона" изиграха и първото Ел Класико извън Испания. Дербито се игра в Маями (САЩ) и завърши с успех с 3:2 за каталунците в последния мач за Неймар със синьо-червения екип преди да поеме към "Пари Сен Жермен" с трансфер на стойност рекордните 222 млн. евро.

"Реал", "Барселона" и "Ювентус" вярват в идеята за Суперлига, която разбуни духовете преди година. Тогава тя бе анонсирана и подкрепена от още 9 клуба - "Атлетико" Мадрид, "Милан", "Интер", "Ливърпул", "Арсенал", "Челси", "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Манчестър Сити". Гневната реакция на феновете им, както и на ФИФА и УЕФА, обаче стана причина за тяхното оттегляне от скандалния план.