на живо

Платини и Блатер вече обжалват наказанията си пред съда в Лозана

Снимка: Getty Images

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини и бившият президент на ФИФА Сеп Блатер започнаха процеса по обжалване на шестгодишното си наказание пред Спортния арбитражен съд в Лозана, съобщи Би Би Си. 

Мишел Платини
Снимка: Getty Images

В края на миналата година Платини и Блатер бяха наказани от етичната комисия на ФИФА с отстраняване за осем години, заради предполагаем подкуп от единия към другия на стойност около 2 млн. долара. Санкцията беше намалена на шест години впоследствие. Двамата нямат право да се занимават с футбол под никаква форма в посочения период.

Очаква се Спортният арбитражен съд в Лозана да излезе с решение по случая "Платини" най-рано през следващата седмица. Обжалването на Сеп Блатер ще се разглежда на по-късна дата.

Сеп Блатер. Снимка: Getty Images

80-годишният Блатер по всяка вероятност ще присъства като свидетел при решението на съда в Лозана за съдбата на Платини. 

В отсъствието на двамата дългогодишни лидери на футболните организации бившият главен секретар на УЕФА Джани Инфантино през февруари застана начело на ФИФА, докато бившият вицепрезидент на УЕФА Анхел Мария Вияр вече е на длъжността - президент на централата.