на живо

Скучното 106-о пловдивско дерби завърши без победител

Двата отбора спретнаха нулево реми на стадион "Локомотив" в Пловдив

Lap.bg

106-тата Битка за Пловдив завърши без победител. "Локомотив" и "Ботев" направиха нулево равенство на стадиона в квартал "Лаута". Срещата беше изпълнена с множество единоборства, но феновете на стадиона не се насладиха на голове.

В 12-тата минута централният нападател на "смърфовете" Анте Аралица навлезе отдясно и подаде на точката на дузпата, където Веселин Марчев с фалцов изстрел не намери вратата.

Снимка: Lap.bg

Две минути по-късно бе първата по-сериозна опасност за гостите, когато след корнер Серкан Юсеин засече топката, но Илко Пиргов бе на мястото си и спаси тежкия удар на играча на "жълто-черните". 

24 минути след началото на мача бърза контраатака на "Ботев" едва не приключи с гол. Балтанов бе с топката в своята половина, когато намери спринтиращия Жоао Пауло. Бразилецът се опита да подмине Стивън Езе и в бързината стреля, а топката мина на сантиметри от лявата греда.

Снимка: Lap.bg

Последната по-сериозна опасност за първата част бе в 42-рата минута, когато Веселин Марчев успя да финтира отдясно Минев и стреля към Чворович, който за момент изпусна топката, но след това успя да я хване.

През второто полувреме двата отбора гледаха предимно да не загубят мача, отколкото да търсят нещо повече от точка. Единственото по-сериозно положение бе в самия край, когато Стивън Петков взе изгубената топка от Аралица, приближи се до дъгата на наказателното поле и стреля към вратата, но много неточно.

Снимка: Lap.bg

С равенството "Локомотив" се придвижи до седма позиция с 28 точки - на три от шестия "Верея", но и с мач повече, а "Ботев" запази своето пето място с 33. В преките двубои между двата тима пък статистиката е категорична - по 38 победи за отборите и 30-о равенство.