на живо

Пускат по 22 500 души на "Уембли" за европейското първенство

Добри новини за футболните фенове

Getty Images/Guliver Photos

Мачовете от европейското първенство по футбол, които ще се играят в Англия, ще бъдат пред 22 500 фенове, съобщава The Times.

Британското правителство вече обяви тестови събития за постепенното завръщане на привърженици по трибуните. Домакинските двубои на Трите лъва на "Уембли" са със специален статут. В среща в четвъртък, Футболната асоциация е заявила пред УЕФА, че срещите на англичаните с Хърватия, Чехия и Шотландия ще се играят пред 25% капацитет на стадиона.

Бройката от 22 500 фенове е над двойно повече от лимита от 10 000, който правителството на Великобритания наложи като част от своята пътна карта за рестрикции в страната. Англия приема Хърватия на 13 юни, Шотландия на 18 юни и Чехия на 22 юни. "Уембли" ще бъде домакин и на полуфиналите и финала на европейското първенство.

Очаква се Шотландия да последва примера и на "Хемпдън Парк" в Глазгоу също да бъде заета 1/4 от пълния капацитет на съоръжението. 

УЕФА заяви миналия месец, че всички градове-домакини трябва да гарантират присъствието на зрители по стадионите си, в противен случай срещите ще се проведат на други съоръжения. До момента Билбао и Дъблин изразиха опасения, че това няма как да стане и не е сигурно дали в тези два града ще има мачове от европейското първенство.