на живо

"По дяволите футбола, отиваме на опера!": Къде другаде може да пише "Локо София"?

Футболните фенове с реакция на надписите в Хирошима

Скандалът с надписа "Локо София" върху стената на Мемориалния комплекс на мира в Хирошима, посветен на жертвите на атомната бомба от 6 август 1945 г., се разраства с главоломна сила в Япония и у нас. Оказа се, че двама служители на Националната опера са отговорни за наличието на името на футболния клуб върху паметника, който е под защитата на ЮНЕСКО. 

Те бяха отстранени от турнето, а японските власти започнаха проверка за действията им. 

След като и у нас стана ясно, че на почти 9 хил. километра от София се среща името на български футболен клуб, пък било то и част от вандалски акт, футболните запалянковци се заеха да "обиколят" целия свят с помощта на програми за обработване на снимки. По този начин част от най-знаковите паметници на културата също получиха нова "украса".

Като Сфинкса в Египет.

Или емблематичната врата на "Даунинг Стрийт" 10 в Лондон, зад която се помещава офисът на министър-председателя на Великобритания.

Световният символ на любовта - Тадж Махал в Индия, също има свое "Локо София".

"Железничарите" обаче не се ограничават със Земята. Естественият спътник на планетата ни също заслужава свой надпис.

Футболните зевзеци предложиха и на другите отбори да опитат да пишат върху известни обекти.

Като "Беласица" върху картината "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи.

И "Верея" върху статуята на Христос в Рио де Жанейро.

Феновете на "Локомотив" София пък вече замислят нови рефрени, които ще пеят от трибуните. 

"От София до Хирошима - "Локо" София го има!" и "Катеричка рунтавелка взела един молив и... отишла в Япония" - това са две от най-остроумните предложения на феновете.

Противниците от друга страна показаха какво би се случило, ако от Япония пратят футболни хулигани - стадионът на "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" ще осъмне с графити с известни мотиви.