на живо

Победа и два подиума за отбора ни по фрийрайд в Алпбах (ВИДЕО)

Следващата спирка е Арлберг

Mia Knoll

Отлично представяне за родния фрийрайд отбор в Алпбах (Австрия)! Българските състезатели стигнаха до три призови места в надпреварата, чиято следваща спирка е Арлберг.

Борислав Гарибов продължава да впечатлява във Freeride Junior Tour. След второто си място в Капл преди няколко седмици, днес той победи въпреки много силната конкуренция в неговата категория на ски U18. Креативна и чиста линия в горната част и стилни скокове на кикърите с красив мют граб на първия и впечатляващо 360 на последния му донесоха първото място. Този успех го поставя в много добра позиция за финалния ранкинг за сезон 2020, още преди да е събрал минимума от три резултата.

Снимка: Mia Knoll

Тина Близнакова пък оправда уайлдкарда, който получи от организаторите и за втори пореден път стъпи на подиума с трето място след чист и плавен рън, в който включи дроп и два скока от кикърите със стилно шифти на последния. Това бе едва второто ѝ състезание във Freeride Junior Tour.

При големите, в най-оспорваната и многобройна категория на ски-мъже, миналогодишният победител в състезанието Боян Бъчваров успя отново да се качи на стълбичката с трето място, като демонстрира много чисто и обрано каране спрямо условията. Лека загуба на контрол при приземяването на хубав бекфлип в горната част вероятно му коства и още по-предно класиране, но въпреки това бе достатъчно за нов подиум и важни точки за Freeride World Qualifier.

Тагове: