на живо

Победа на футбола над терора (СНИМКИ)

Феновете на "Борусия" Дортмунд отвориха домовете си за гостуващите привърженици на "Монако"

Twitter

Големият победител след трите взрива до автобуса на "Борусия" Дортмунд, заради които беше отменен четвъртфиналния мач на германския тим срещу "Монако" в Шампионската лига (срещата ще се изиграе днес и ще бъде предавана пряко по bTV Action от 19:00 ч.), се оказа... футбола. Привържениците на двата тима се обединиха след инцидента и показаха по категоричен начин, че терорът няма място в спорта.

Минути след като стана ясно, че срещата няма да се играе в предвиденото време, от "Борусия" публикуваха в "Туитър", че всички фенове на съперниците им, пристигнали специално от Франция за мача, могат да намерят подслон, ако използват хаштага #bedforawayfans.

Предложенията за помощ от страна на местните привърженици не закъсняха. В социалните мрежи веднага заваляха хиляди снимки, на които беше очевидно, че въпреки съперничеството на терена и по трибуните, футболните запалянковци са преди всичко хора и са готови да отворят домовете си за противниците на трибуните.

От "Монако" веднага благодариха за инициативата, подета от "Борусия". "Това е футболът!", бяха категорични от френския отбор.

Германски и френски фенове, обединени от... италиански специалитет - чиния топли спагети.

 Едни от първите фенове, които намериха подслон при "противниците".

"Футболът обединява", категорични са привържениците.

Френски и германски привърженици следят новините около случилото се в Дортмунд.

"Благодаря за гостоприемството!", писаха приютени привърженици на "Монако".