на живо

Победата номер 300 за Григор е срещу Джумхур

Българинът е във втори кръг на турнира във Виена

Getty Images

Григор Димитров постигна победа номер 300 в тура на АТР, след като се наложи с 6:3, 7:5 над представителя на Босна и Херцеговина Дамир Джумхур. 

Българинът си осигури участие във втори кръг на турнира във Виена и със сигурност ще прибави точки към актива си, след като през 2018 г. отпадна след само 1 мач в основната схема.

Роденият в Хасково тенисист започна мача с гейм на собствено подаване, а след това успя да направи пробив. Последва и още един за 5:1. Въпреки че Джумхур го върна, Димитров нямаше проблеми при затварянето на първата част.

Вторият сет започна с пробив за Димитров, а след това неговият съперник не позволи на българина да се откъсне отново в резултата и на своя ред спечели неговото подаване. Последва нов пробив за Григор за 3:2 и ново равенство в резултата. Деветият гейм беше изключително оспорван, но отиде в сметката на босненеца. Григор обаче показа здрави нерви в края и постигна своята юбилейна победа.

Това е четвърти успех в четвърти мач за българина срещу Джумхур, който е номер 92 в световната ранглиста. В следващия кръг във Виена Димитров ще играе срещу третия поставен в основната схема Матео Беретини, който по-рано днес победи Кайл Едмънд.