на живо

Победи за топ отборите във Висшата лига, Кейн се отпуши

"Манчестър Сити" остава на върха, но "Юнайтед" е с мач по-малко

Английският шампион "Челси" спечели трета поредна победа във Висшата лига, след като Алваро Мората и Нголо Канте се разписаха за 2:1 срещу "Лестър".

Така след четири кръга "сините" заемат трето място в класирането и са с точка пасив от лидера "Манчестър Сити", който по-рано днес разгроми "Ливърпул" с 5:0.

Испанецът Мората изведе гостите напред в резултата в 41-та минута, а бившият халф на "Лестър" - Канте, удвои аванса на "Челси" с удар от далечно разстояние в 50-та. За попадението вина имаше вратарят Каспер Шмайхер, който допусна топката да мине под тялото му. Джейми Варди пък върна един гол от дузпа в 62-та минута, но "лисиците" загубиха и останаха 17-и в класирането.

"Арсенал" преодоля двете поредни загуби във Висшата лига с комфортен успех с 3:0 срещу "Борнемут". Дани Уелбек се разписа с глава още в шестата минута, а в 50-та оформи крайния резултат. Между тези две попадения точен беше Александър Лаказет.

"Арсенал" е девети и на точка от петия "Тотнъм", който надигра с 3:0 "Евертън" като гост с два гола на Хари Кейн и един на Кристиан Ериксен.

"Саутхемптън" пък е на десетото място с една точка зад "Арсенал", след като допусна загуба с 0:2 срещу "Уотфорд" у дома. Головете за гостите вкараха Абдулайе Дукуре в 38-та минута и Дарил Янмаат в 66-та.

В последния мач за следобеда "Брайтън" надви с 3:1 "Уест Бромич", а по-късно днес "Манчестър Юнайтед" ще опита да се върне на върха при гостуването си срещу "Стоук Сити".

Тагове: