на живо

Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Той бе начело на централата по време на Лудото американско лято

На 66 години от този свят си отиде бившият президент на Българския футболен съюз и "Ботев" Пловдив - Христо Данов, съобщиха от родната централа и поднесоха своите съболезнования. 

Данов застана начело на българския футбол през 1993 г. и беше президент на централата до 1995 г., когато Иван Славков-Батето започна първия си мандат.

По време на неговото управление българският футбол постигна най-големия си успех - класирането за световното първенство в САЩ през 1994 г. (след драматичната победа над Франция на "Парк де Пренс" година по-рано) и класирането на четвърто място на шампионата.

"Данов бе един от най-големите радетели за пловдивския спорт и бе начело на БФС по време на емблематичното американско лято през 1994, когато националният отбор на България спечели бронзови медали на световното първенство в САЩ", пишат от БФС.

Начело на "Ботев" Данов беше в периода 1993-1995 г. През тези години тимът неизменно приключваше първенството на трето място в крайното класиране. От клуба използваха социалните мрежи, за да изразят своите съболезнования.