на живо

Почина легендарният вратар Виктор Чанов. Разследва се версия за убийство

Чанов беше приет в болница на 20 януари с тежки мозъчни травми

Бившият вратар на „Шахтьор Донецк”, „Динамо” Киев и СССР – Виктор Чанов, почина в сряда на 57-годишна възраст, съобщават руските медии. Погребението му ще бъде в Киев.

Чанов беше приет в болница на 20 януари с тежки мозъчни травми, като първоначалната версия беше падане от високо. Впоследствие му бяха направени две операции, но безуспешни. 

Бившият съотборник на Чанов в националния отбор на СССР – Александър Уваров, е категоричен, че бившият вратар е бил нападнат в околностите на Киев в близост до дома му и това е причиноло травмите. Според Уваров неизвестни лица са спрели автомобила на легендата и са му нанесли побой.

Вече се разследва версията за убийство. Говорителят на украинската полиция Артем Шевченко обаче за момента отрече информациите, като заяви, че няма жалба за нападения над Чанов.

Чанов е трикратен шампион на СССР, петкратен носител на шампионата по футбол на СССР. Част от националния отбор на СССР от 1982 до 1990 г., с който изиграва 21 мача.

С „Динамо” през 1986 г. печели шампионата на Купата на носителите на Купи — предшественик на Купата на УЕФА и Лига Европа.