на живо

С Коби в сърцето: Повече от 300 точки в Мача на звездите

Отборът на Леброн Джеймс спечели 69-ото издание на събитието

Под знака на трагичната смърт на Коби Брайънт тазгодишното издание на Мача на звездите в НБА се превърна в едно от най-емоционалните. Отборът на Леброн Джеймс спечели след обрат срещу селекцията на Янис Антетокумбо. 

Двубоят се изигра в Чикаго пред около 21 хиляди зрители, и бе с нов регламент в памет на легендата на "ЛА Лейкърс", който загина в катастрофа с хеликоптер в края на януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана-Мария и още седем души.

Снимка: Reuters

Преди началото на срещата Меджик Джонсън говори за Брайънт, като отбеляза постиженията му в баскетбола и живота след спорта. След края на прочувствената му реч зрителите дълго скандираха "Коби, Коби" след пауза от осем секунди.

На сцената излязоха местни изпълнители, а по време на техните изяви на голям екран вървяха кадри с Коби и дъщеря му Джиджи.

В Мача на звездите бяха отбелязани повече от 300 точки, а победителят бе решен в последната четвърт, която се се оказа изключително оспорвана. Баскетболистите се бореха за победата, но в крайна сметка отборът на Леброн се наложи със 157:155 (53:41, 30:51, 41:41, 23:21).

Снимка: Reuters

За най-полезен играч в мача беше избран Кауай Ленърд, завършил с 30 точки и 7 борби. Той стана първият носител на трофея за MVP, който вече носи името на Коби Брайънт. Самият Леброн авърши с 23 точки.

Лидерът на съперниците Янис Антетокумбо завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 11 борби.

В началото на четвъртата четвърт пък хронометърът бе спрян и започна да се играе до достигането на конкретен резултат, който бе зададен, като бяха добавени 24 точки към резултата на водещия отбор.

Така победител ставаше отборът, който пръв достигне 157 точки. Числото 24 е свързано с номера, който Брайънт в кариерата си.